Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Д-р Добромир Филипов е новият директор на здравната каса в Добрич

Новият директор на Регионалната здравно-осигурителна каса в Добрич е бил представен днес от главния секретар на НЗОК. Постът от днес се заема от д-р Добромир Филипов, научи Про Нюз Добрич.

По наша информация д-р Филипов е от Варна. Учил е в Медицинския университет във Варна и в Университет „Овидиус“ в Констанца. Идва от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, където е бил специализант по ендокринология.  След месец ще навърши 40 години.

Икономистът Йонко Севдански оглави Здравната каса в Добрич

Припомняме, че дългогодишният директор на РЗОК  д-р Бисерка Пачолова беше освободена от длъжността, считано от 26 август 2021 г. със заповед на управителя на НЗОК поради достигане на пенсионна възраст. За изпълняващ длъжността бе назначен Йонко Севдански, който преди това беше зам.-директор на касата. Той беше назначен на длъжността със заповед на управителя на Националната здравно-осигурителна каса /НЗОК/ до заемането й след провеждане на конкурс.

Трима кандидатстваха за директор на РЗОК в Добрич, никой не е допуснат до конкурса

Със заповед на управителя на НЗОК от 12 август м.г. бе обявен конкурс за директор на РЗОК в Добрич. За него документи за участие бяха подали трима кандидати, но никой не беше допуснат, тъй като и тримата не са подали заявление за участие в конкурса – по образец.  Нов конкурс не беше обявен.

Снимка: Личен архив, Фейсбук

c