Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Икономистът Йонко Севдански оглави Здравната каса в Добрич

Йонко Севдански е новият изпълняващ длъжността директор на Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/ в Добрич, научи Про Нюз Добрич от главния експерт Боряна Ашикова. Той е икономист, досега е бил зам.-директор на касата. Севдански е назначен на длъжността със заповед на управителя на Националната здравно-осигурителна каса /НЗОК/ до заемането й след провеждане на конкурс.

Досегашният директор на РЗОК в Добрич д-р Бисерка Пачолова е освободена от длъжността считано от 26 август със заповед на управителя на НЗОК. Причината е достигане на пенсионна възраст.

Със заповед на управителя на НЗОК от 12 август е обявен конкурс за директор на РЗОК в Добрич. Сред изискванията към кандидатите са да имат придобито висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър”, да притежават седем години професионален опит, от които минимум три години стаж по специалността в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело.

Провеждането на конкурса включва оценяване на писмена разработка и събеседване. Писмената разработка е на тема: „Ключови показатели за контрола на закупената от НЗОК дейност на СИМП на ниво РЗОК. Анализ на финансовите показатели”. Документите се подават в Централното управление на НЗОК в София.

c