Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Трима именици празнуват на Ивановден в семейството на д-р Ивайло Петев от Добрич

Трима членове на семейството на началника на АГ-отделение на болницата в Добрич д-р Ивайло Петев черпят днес на Ивановден. Имен ден празнуват майка му – известният акушер-гинеколог д-р Иванка Михайлова, 11-годишният му син Йоан и самият той.

Аз съм кръстен на дядо ми, който се казваше Иван, разказа за Про Нюз Добрич д-р Петев. Йоан пък е кръстен на майка му. За нея той не знаеше чие име носи, но сподели, че имайки предвид, че е отрасла в патриархално семейство, предполага, че е кръстена на някой дядо или някоя баба. 

Обикновено празнуваме Ивановден заедно, това е празник на всички ни, каза лекарят. Обясни, че не държат на подаръците, важното е, че са заедно. „Имайки предвид, че аз не съм  от най-често прибиращите се в къщи, това е просто момент, в който да бъда с близките си. Поне аз така го разбирам, така го виждам”, сподели акушер-гинекологът.

Питаме д-р Петев защо е избрал професията  на майка си, която има вече над 40 години стаж като АГ-лекар, тя ли му е повлияла. И това помага ли му, допитва ли се до нея? „Със сигурност не вреди” – отговори той. Сподели, че не може да каже защо е избрал точно тази професия, при него нещата са се случили случайно. „В един момент реших, че това е единственото нещо, което искам да правя. Не бих казал, че ми е било детска мечта да бъда акушер-гинеколог, да се занимавам с родилки и гинекологични случаи. Не мисля, че аз съм избрал професията си, по-скоро тя избра мен. Така се стекоха студентските години, че в един момент разбрах, че това ще ми е интересно и ще искам да се занимавам с него”.

Д-р Ивайло Петев се дипломира в специалност Медицина през 2005 година в Медицинския университет в София. Започва работа в болницата в Добрич през януари 2006 година. „За малко се върнах преди 16 години, за малко”, сподели лекарят. Той е баща на още две деца – Максим и Елена. Съпругата му Златина е преподавател в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич.

На въпроса какво си пожелава през новата 2022 година, лекарят сподели: „В личен план аз имам това, което искам да имам – прекрасно семейство, работа, която ме удовлетворява, която все още ме стимулира. Аз съм щастлив човек. Аз не искам нищо”.

c