Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученици от ЧОУ „М. Монтесори" в Добрич се включват в Коледния базар на „Искам бебе” в София

Възпитаници от Частното основно училище „Мария Монтесори” в Добрич се включват с изработени от тях произведения в Коледния базар на Фондация „Искам бебе” в София. Това съобщи за Про Нюз Добрич координаторът на организацията за областта Мария Георгиева.

Всяка година по Коледа децата от учебното заведение участват в две благотворителни каузи, разказа Георгиева. Избрали са едната от тях тази година да в подкрепа на Коледния базар на Фондацията след като прочели за него в Про Нюз Добрич. Преподавателите ги запознали с организацията и дейността й. Учениците изработили за базара чудни коледни произведения.

Днес Мария Георгиева бе гост в ЧОУ „Мария Монтесори”. Тя посети отделните класове, отново разказа за „Искам бебе” и отговори на въпросите на любознателните ученици. „Натоварихме цял автомобил с прекрасни коледни сувенири, играчки за елха, венци, свещници, картички и други” , сподели тя. Георгиева връчи на училището Благодарствен лист, който е „за проявена съпричастност към каузата на Фондация „Искам бебе” – да се раждат повече желани деца в България!” В него пише още: „Защото заедно можем да творим добро!”

Както вече информирахме Фондация „Искам бебе” ще има къщичка на Немския Коледен базар на 17, 18 и 19 декември. С набраните средства от инициативата ще бъдат подпомогнати двойки с репродуктивни проблеми. В изработването на предметите за базара по традиция се включиха и дами от Добрич, членове на организацията, както и доброволци.

c