Водещи новини - дясно Култура

На 13 ноември представят песента на Дени и Марти от Добрич за Детската Евровизия

На 13 ноември ще се състои официалното представяне на песента „The Voice of Love”, с която България ще участва в Детската Евровизия. Днес излязоха и видео визитките на двамата млади изпълнители от Добрич Денислава Димитрова и Мартин Стоянов. Те ще представят България на 19 декември в Париж, а събитието ще се излъчи на живо по БНТ 1. За първи път ще може да се гласува и от България.

България се завръща на „Детска Евровизия“ след 5 години. Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната ни на престижния конкурс на 19 декември 2021 г. с песента „The Voice of Love“ („Гласът на любовта“). Обществената телевизия отново ще направи зрителите съпричастни с най-престижния международен конкурс и ще излъчи събитието на живо по БНТ 1. За първи път, регламентът позволява за българските участници да се гласува и от България.

Както Про Нюз Добрич съобши, дуетът беше обявен на пресконференция на обществената телевизия и Лигна Студиос, на която станаха ясни и авторите на песента, с която България ще участва. Автори на музиката и на английската версия на текста на песента да дело на Васил Гарванлиев, Давор Йордановдки и Весна Малинова от Северна Македония. Българската версия на песента е написана от Стан Стефанов. За сценичното присъствие на българските участници ще се погрижи Мари-Софи Крайсъл, която вече е работила със 7 различни страни участници на Евровизия 2018 г. в Лисабон.

Денислава Димитрова и Мартин Стоянов са от вокално студио „Сарандев“ в Добрич. Талантът им е признат, както в България, така и в чужбина. Те са носители на многобройни призове, а музиката е част от живота им от ранна детска възраст. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на Елена Карабельова, в качеството си на техен вокален педагог. В момента тече трескава подготовка, a организационният екип загатва за подготовка на приказна коледна феерия и оживяващи сценични ефекти.

Това ще е шестото участие на България на „Детска Евровизия“, като през 2015 г. страната ни е била и домакин. Напомняме, че 19-ото издание на конкурса „Детска Евровизия” ще се проведе на 19-ти декември в Париж и в него ще участват общо 19 страни. Големият победител ще бъде избран с 50% вот на жури и 50% глас на публиката. Според регламента за първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от родината си, а младите ни музикални надежди ще разчитат на всеотдайната подкрепа на българите по целия свят. Всеки вот ще бъде от значение за доближаване на страната ни до победата.

Участието на България в Детската Евровизия се подпомага с финансиране в размер на 20 000 лева от бюджета на Община Добрич, както и 5 000 лева от неправителствена организация Яйла, фонд “Децата на България”.

Вижте видео визитката на младите таланти от Добрич:

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *