Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Официално: Намереното тяло в морето край Созопол е на изчезналия Светозар от Добрич

Тялото на намерения в морето край Созопол мъж е на Светозар Василев Стоянов, който изчезна край Болата. Това съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Окръжна прокуратура в Бургас Христо Колев.

По думите му добричлията е разпознат от близки. Това е станало както по тялото, така и по вещите, които са били в него.

Припомняме, че 48-годишният Светозар Стоянов бе в неизвестност от 20 септември, когато по обяд влязъл с каяк в морето. Около 21 часа съпругата му Ралица Енева подала сигнал,  че той не е излязъл. Мъжът бе търсен по море и по суша на 20 и 21 септември, но в късния следобед във вторник издирването бе прекратено поради лошото време. На 22 септември то бе възобновено от Военноморските сили по искане на кмета на Каварна Елена Балтаджиева, отправено до областния управител Васил Карапанчев, но без резултат.

Откриха тяло на мъж в морето край Созопол, има вероятност да е Светозар от Добрич

На 24 септември издирването му продължи от приятели, близки, непознати хора и водолази. Съпругата му отправи апел до президента и министъра на отбраната да се поднови търсенето му.

На 26 септември труп на мъж бе забелязан на около 60 км източно от Созопол. Тялото бе извадено от гранично-полицейски кораб и изпратено в Съдебна медицина в Бургас. По случая бе образувано досъдебно производство.

Про Нюз Добрич поднася съболезнования на семейството и близките на Светозар Стоянов!

Светла му памет!

c