Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Откриха тяло на мъж в морето край Созопол, има вероятност да е Светозар от Добрич

Сигнал за труп на мъж на около 60 км източно от Созопол е получен вчера в Регионална дирекция „Гранична полиция”- Бургас. Забелязан е от преминаващ кораб. Това съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Главна дирекция „Гранична полиция” Лора Любенова.

Гранично-полицейски кораб е изпратен към посочения район и към 14 часа тялото е открито и е качено на борда му. Трупът е откаран до брега, качен е на линейка и е изпратен за аутопсия в Съдебна медицина в Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Тялото е в напреднал стадий на разлагане и предстои установяване на самоличността на мъжа, каза Любенова. „Има вероятност това да е изчезналият човек с каяка – каза тя. – За това може да се съди по вещите, които са намерени на тялото. Но все пак трябва да има разпознаване и по други критерии, освен по намерените вещи”. По случая работи Окръжна прокуратура - Бургас.

Припомняме, че 48-годишният Светозар Стоянов е в неизвестност от понеделник, когато по обяд влязъл с каяк в морето. Около 21 часа съпругата му Ралица Енева подала сигнал,  че той не е излязъл. След подадения сигнал е търсен по море и по суша на 20 и 21 септември, но в късния следобед във вторник издирването е било прекратено поради лошото време. На 22 септември то бе възобновено от Военноморските сили по искане на кмета на Каварна Елена Балтаджиева, отправено до областния управител Васил Карапанчев, но без резултат. На 24 септември приятели на изчезналия продължиха да го издирват в района на залива.

Близките се надяват Светозар, който е опитен в морето, да е оцелял. Съпругата му отправи апел до президента и министъра на отбраната да се поднови издирването.

От семейството отправиха молба към водолазите в района на Южното Черноморие, където се очаква теченията да са отнесли 48-годишния добричлия, да се включат в търсенето по бреговете, включително пещери и фиорди, ръкави и други.

c