Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Най-новата изложба на музея в Добрич очаква посетители

Изложбата „Освобождението на Добруджа по време на Първата световна война 1916 – 1917 г.“ беше открита тази вечер. Тя е експонирана в зала 3 на музея в градския парк „Св. Георги“.

С богат снимков материал са показани събитията на Добруджанския фронт от 1916 – 1917 г., като особено място е отделено на Тутраканската и Добричка епопеи. Посетителите ще могат да видят различни образци оръжия и униформи на воюващите от двете страни армии. Интерес ще предизвика и възстановката на картечно гнездо.

Колегията на РИМ – Добрич изказва своята искрена благодарност на РК „46-ти пехотен Добрички полк“ към НД „Традиция“, с чиято подкрепа бе реализирана поредната съвместна изложба. Благодарим за помощта и съдействието на колегата Венцислав Чаков от Исторически музей – Балчик, на Сдружение „ Жива история“ от град Шумен и на Исторически музей – Генерал Тошево в лицето на г-жа Цветелина Христова.

На откриването присъстваха областният управител Васил Карапанчев, председателят на Общински съвет град Добрич Нивелин Радичков, зам. – кметовете на Община Добрич д-р Емилия Баева и Добринка Стоилова.

c