Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Изложиха в Каварна Пежото с автографи на звезди на екскмета Цонко Цонев

Служебният автомобил „Пежо“ на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, с който той посрещаше всички звезди на рока, метъла и спорта, гостували на фестивала в продължение на години, става най-новата атракция в морския град. Инициативата е на общинското ръководство. Автомобилът бе поставен вчера в парка, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-кметът на Каварна Георги Балтаджиев.

Емблематичното „Пежо” е покрито с купол, изработен от „ФолиАрт” в Добрич. От фирмата съобщават, че куполът е направен от алуминиеви профили с пана от поликарбон и е с размери 6 м в диаметър и 3 м височина.

Новата атракция на Каварна предстои да бъде официално открита. По нея все още има довършителни работи, каза зам.-кметът Балтаджиев. Ще бъде поставен СОТ, камери, осветление, настилки около купола. Вероятно ще има и информационна табела, която ще разказва за самия автомобил.

Припомняме, че с решение от 2017 година Община Каварна обяви за продан легендарното “Пежо” с автографи. Началната тръжна цена, определена от Общинския съвет /ОбС/, беше 25 115 лв. без ДДС. Продажбата не бе осъществена и автомобилът все още е собственост на Общината. По инициатива на кмета Елена Балтаджиева и председателя на ОбС Йордан Стоянов на заседание през юни местният парламент отмени решението от 2017 г. за продажбата на рок колата.

Общинското “Пежо” е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори. Пръв през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък – барабанист на “Скорпиънс”, Таря Турунен, Саймън Райт – барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър – бивш вокал на “Рейнбоу”, Джоуи Димайо – басист на “Меноуър”. На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните “Дийп Пърпъл”. Колата съхранява и подписа на Том Беринджър. Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев.

Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.

Пред Про Нюз Добрич бившият кмет на Каварна изрази мнение, че по-удачно би било „Пежо”-то да бъде поставено във фоайето на Общината, което е много голямо. „Там има голям поток от хора, те можеха да виждат колата от много близко разстояние”, посочи той. По думите му е можело автомобилът през лятото да стои пред входа на Общината с отворени врати.

c