Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Талантливото бижу Ванина Григорова от Добрич е трета в Националната „Детска мелодия на годината“

На 4 юли (неделя) в хотелски комплекс „Калиакрия Ризорт“  до Каварна се състоя Гала концерта на Третия национален фестивал „Детска мелодия на годината“ 2020. За призовите места се конкурираха 14 песни, достигнали до финала, сред които бе и продукцията „Един за друг“ на композитора Минко Ламбов по текст на Ани Топалова, изпълнена от малкият добрички талант Ванина Григорова.

Ванина донесе поредния успех за Студио „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Песента, която тя представя, бе класирана на призовото трето място, сподели Елена Карабельова - ръководител на добричкото поп-рок студио.

"За малката Ванина и за другите участници, Гала концертът премина като един незабравим снимачен ден на брега на морето в красивия комплекс „Калиакрия Ризорт“, тъй като събитието се отразява от БНТ – медиен партньор на фестивала. Ванина бе щастлива да се запознае лично с Виктория Георгиева – българският представител на Евровизия 2021. Виктория Георгиева присъства на Гала концерта като гост-изпълнител и получи приз от организаторите - „Приятел на Детската мелодия“."

Освен първо, второ и трето място, бяха връчени и „Наградата на публиката“ и „Наградата на детското жури“. В детското жури Студио „Сарандев“ имаше също представител – Мартин Стоянов от Варна, поканен лично от Надя Ботева – Директор на фестивала, припомни Карабельова.

Ванина Григорова взе участие и в концерта "Гласовете на ДЕТСКАТА МЕЛОДИЯ", който бе част от съпътстващата програма и се състоя на 3 юли – събота в Читалище "Съгласие-1890" –  Каварна. В него индивидуалните изпълнители и вокални формации, представили 14-те песни-финалисти на третото издание на фестивала,  зарадваха каварненската публика със свои изпълнения.

Припомняме, че през 2020-та година Ванина бе избрана да изпълни една от новосъздадените авторски детски песни след участие в предварителна селекция, в която се конкурираха 60 индивидуални изпълнители и много вокални формации от цялата страна. Тя участва в реализация на студиен запис на песента „Един за друг“ и в създаването на видео клип към нея, който през месец декември бе качен, заедно с останалите 13 песни на „Детска мелодия“2020 в мрежата за видеосподеляне YouTube

Предстои финалните продукции в „Детска мелодия на годината“2020 да бъдат издадени в албум. Телевизионното излъчване на Гала концерта ще е през месец септември т.г..

c