Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Стартира лятната академия „Патиланци“ за децата в Ген. Тошево

На 14 юни, в двора на Центъра за работа с деца в град Генерал Тошево, беше открито поредното единадесето издание на Лятна академия „Патиланци“. Въпреки удължената учебна година голяма част от децата все още имат учебни часове, но интерес към лятната занималня, не липсваше, коментираха организаторите. В двора на ученическото общежитие кипеше от живот, а малчуганите ясно показаха, че за жадни за нови вълнуващи приключения.

В тематично отношение, участниците в официалното отриване бяха акцентирали върху новинарските емисии и любимите серийни филми. Водещите на новините разкриха на децата какви изненади ще могат да очакват през лятото, а директорът на ЦЛПР – Център за работа с деца Елена Дочева им пожела една незабравима ваканция, изпълнена с положителни емоции, забавления и нови знания.

В рамките на идните три месеца, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния

За тазгодишното начало на Академията, организаторите от Община Генерал Тошево и ЦЛРП бяха подготвили много изненади и подаръци за участниците в лятното детско забавление. Музикалните изпълнения и няколкото забавни игри гарантираха, че по време на Лятна академия „Патиланци“ през ваканцията, на децата няма да им бъде никак скучно.

Организаторите уверяват, че времето в дните на на Лятна академия „Патиланци“, за децата ще бъде пълноценно. Чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, както и запознаване с българската и световна детска литература.

c