Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова: Партията на Красимир Янков взе 215 гласа в област Добрич, но огорчението у социалистите остана

Купеният вот - основна причина за загубата на БСП на изборите

Срещи с общинските ръководства и областните председатели на БСП проведе лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Представителите от област Добрич и от още няколко области са били на среща с Нинова в събота.

„Целта беше да анализираме резултатите от изборите, да видим проблемите, да обсъдим дали Нинова трябва да си подаде оставката“, поясни за Про Нюз Добрич Мая Димитрова, избрана за депутат от Добрич.

Тя посочи, че социалистите считат, че моментът за подаване на оставка е възможно най-неподходящият. „ Това не е на дневен ред, защото предстои събиране на Народното събрание и трябва да се разбере дали ще има съставено правителство“, каза Димитрова.

„Коментирахме на какво се дължи резултатът, получен на изборите. В област Добрич ние сме втора политическа сила, в петицата сме в страната по най-добър изборен резултат, но все пак изборите са загубени. Причините са комплексни – пандемията, страхът, който бе насаждан у хората, че не бива да се излиза да се гласува, имаше освен това много карантинирани хора. Основната причина обаче бе купеният вот – няма какво да се заблуждаваме. Не е тайна, че масово се купуваха гласове. Вярно е, че не можем да го докажем, но това бе навсякъде. И от протоколите е видно къде как са гласували. Предлагаха се по 50 лева – ние сме говорили с много хора, които ни казваха къде се продават гласове, но за съжаление няма как да го докажем“, заяви Димитрова.

Тя коментира и представянето на партия „Българска прогресивна линия“ /БПЛ/с председател Красимир Янков, която спечели в област Добрич 215 гласа /0.30%/.

„Гласовете са малко, но огорчението у хората остана, защото само преди 4 години водач на листата на БСП за България беше именно Красимир Янков. Тогава бяхме на първо място в областта, а се оказа, че водачът на нашата листа бе този, който разцепи БСП. Освен това водачът на листата на БПЛ за област Добрич бе бивш кмет на БСП – Нина Ставрева. Нормално е хората да са огорчени. По време на предизборната кампания общинската организация в Каварна трябваше да си избира нов председател (б.р. предишният бе Ставрева, която напусна и поста, и БСП)– това показа, че партията там се изправи на крака, въпреки ниския резултат на тези избори“, изтъкна Мая Димитрова. 

c