Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

„Палитра” в Добрич: Ние сме отговорни към обществото. Държавата към нас - не

„Ние сме отговорни към обществото. Държавата към нас – не” - този надпис е поставен на прозорците на една от залите на Арт-център „Палитра” в Добрич. Така от школата изразяват своето несъгласие със затварянето на спортните зали в страната по време на локдауна.

Засега любителските школи няма да протестираме, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Арт-център „Палитра” в Добрич и член на Управителния съвет на Съюза на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/ Иван Иванов. Както вече информирахме организацията обмисляше протести, имаше идея и за гражданско неподчинение.

Решихме, че трябва да сме отговорни, както винаги сме били, и да дадем този толеранс от 10 дни, каза Иванов. По думите му притесненията на ръководителите на школите са свързани основно с децата. „Те губят мотивация и психически вече са доста обременени. Тази несигурност много силно влияе при тях. Страхът ни е, че и тези 10 дни могат да са пагубни за желанието им отново да са активни и да се върнат към любимите си занимания”, посочи директорът на „Палитра”.

По думите му засега ще бъдат търсени такива форми на несъгласие и изразяване на мнение, визирайки надписа на прозореца на арт-центъра в Добрич. Иванов сподели, че СОЛИ отново подготвя писмо до Министерството на икономиката. С него ще бъдат изискани конкретни мерки, с които школите да бъдат подпомогнати за периодите, в които са затворени.

c