Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми в Добрич

За първа година Ротаракт клуб Добрич се включва в Национална инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, която се провежда днес и утре oт 10:00 до 18:00 пред читалище "Йордан Йовков" в града. Поводът е Международният ден на жената.

Проектът  се осъществява с подкрепата на Община Добрич и  Фондация “Искам Бебе” с цел да се информират повече хора за репродуктивните проблеми и да се подпомогнат повече семейства да се докоснат до своята мечта.

Ротаракторите  посрещат с цвете в ръка всеки, който желае да подкрепи каузата им срещу минимално дарение от 5 лв.  

Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на представители на организаторите.

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. Смята се, че всяка шеста двойка има проблем със зачеването.   

Основната мотивация на организацията ни за провеждането на инициативата е проблема, пред който са изправени толкова много хора, а целите, които си поставяме са две: да информираме по-голям процент от обществото за него и да помогнем на повече семейства да се докоснат до своята мечта, споделят  от Ротаракт клуб Добрич. Днес те бяха подкрепени и от членовете на  Интеракт клуб Добрич.

c