Водещи новини Общество

Предлагат 3550 лева заплата на кмета на Добрич от 1 януари

Предложение за увеличение на заплатата на кмета на Добрич на 3550 лева, считано от 1 януари 2021 г., внася за  предстоящото заседание на Общинския съвет председателят му Мая Димитрова.

Тя посочва, че със Закона за държавния бюджет за 2021 г. в дейност „Общинска администрация“, функция „Общи държавни служби“ е предвидено увеличение на разходите за персонал на общинските администрации спрямо  2020 г., като в тези средства разчетено и увеличение на заплатите и съответните осигурителни вноски за изборните длъжности.

Според Постановление №67 от 14 април 2010 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности, законодателно е регламентиран механизъм за формиране на възнагражденията на кметовете. Те се определят от съответния Общински съвет при условията на Закона за местното самоуправление и местната администрация, като размерът на определените заплати не може да надхвърля основната месечна заплата на министър.

Припомняме, че през декември 2019 година Общински съвет реши месечното възнаграждение на кмета на Добрич Йордан Йорданов да бъде 3200 лева. Председателят му Мая Димитрова пък получава 90% от основното месечно възнаграждение на кмета на база 6-часов работен ден. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *