Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

0,002% от учителите у нас са с COVID-19, ще изследват и учениците

Преподавателите в сферата на образованието, тествани до този момент у нас чрез антигенен метод, са 22 251. Далите положителен резултат са едва 0,002% от тях. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг за разпространението на COVID-19 у нас.

Изследвани с антигенни тестове за COVID-19 са 22 251 учители. От тях положителен резултат е доказан при 45 души. 6291 са тестовете при непедагогическия персонал, като положителни са 16 души.

67% от учителите в област Добрич са пожелали да се тестват

По време на брифинга, Министър Ангелов съобщи още, че министерствата на здравеопазването и на образованието и науката обсъждат предстоящо проучване за нагласите на родителите относно предстоящо изследване на ученици с антигенни тестове.

„Целта е да гарантираме по-голяма сигурност в училищата, за да продължи присъственото обучение и учениците да постигат по-добри образователни резултати“, подчерта здравният министър.

На 8 февруари ще започне ваксинирането на учителите в област Добрич

Припомняме, че кампанията за масово тестване на работещите в сферата на образованието стартира от 25 януари, като целта на здравното министерство и това на образованието беше - изследване на скритата заболеваемост сред преподавателския състав, преди началото на втората фаза на имунизационния процес за работещите в образователните учреждения.

c