Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Новият арест в Добрич е завършен, предстои прехвърляне на арестантите (снимки)

Новият следствен арест в Добрич е редовно въведен в експлоатация на 27 януари 2021 година от Община Добрич с Удостоверение за въвеждане в експлоатация. До края на месец февруари предстои да бъде извършено оборудване и обзавеждане на помещенията. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Министерството на правосъдието.

Прехвърлянето на арестантите ще се извърши по допълнително изготвен и утвърден от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ план.

Сградата се намира на ул. Калиакра № 54 и ще бъде арест и пробационна служба. Строителната площадка бе открита на 14.02.2020 година.

Квадратурата на всяко спално помещение е съобразена с необходимите от 4 до 6 квадратни метра на лице, оборудвано с легла, шкафчета за лични вещи на задържаните, санитарен възел /тоалетна, мивка/, маса и столове.

От лоши условия, дървеници и въшки в ареста в Добрич се жалва обвинен в убийство

Към ареста е предвидено да има помещение за разливане на храната, баня с прилежаща съблекалня, помещения за свиждане и срещи с адвокат, помещение за провеждане на процесуално-следствени действия, медицински кабинет с манипулационна, място за престой на открито на задържаните лица, самостоятелна отоплителна инсталация и вентилация на всички помещения.

Сегашният арест в сградата на ОД на МВР е разкрит през 1987 година и е с разгъната застроена площ от 200 кв. м. Условията в него не са добри. Капацитетът му е 13 спални помещения с 32 броя легла. В спалните помещения няма изградени санитарни възли, ползва се общ санитарен възел.

снимки: Министерство на правосъдието

c