Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Пристигнаха първите анти-ковид ваксини в Добрич, утре започва имунизацията

В РЗИ - Добрич пристигнаха първите дози от ваксините срещу COVID-19. От утре (28 декември) по строго утвърден график започва имунизацията  на медицински кадри, съобщоха от пресцентъра на Областна администрация.

Първата пратка от ваксините срещу COVID-19 са пристигнали РЗИ Добрич днес (27 декември 2020 г.), ескортирани от автомобили на полицията. 

Д-р Светла Ангелова - директор на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване, припомни, че ваксината бе доставена от Варна. В РЗИ Добрич получените дози, които са достатъчни за първи прием на имунизиране на 130 души, се съхраняват според условията, описани в указанията на производителя. Тя припомни, че съгласно приетия национален план и изготвения и утвърден областен такъв с Пътна карта за имунизация, вече е направено допитване за желаещи да се ваксинират медицински лица.

Готова е пътната карта за имунизация в област Добрич, започва с медиците на първа линия

„Имунизирането ще стартира утре – 28 декември, по строго определен график в два кабинета – в РЗИ и в МБАЛ Добрич“, съобщи д-р Ангелова. Днес трябва да бъде изготвен окончателният график с часове за ваксиниране на лекари и медицински специалисти, заявили желание да им бъде поставена ваксина срещу новия коронавирус.

c