Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Готова е пътната карта за имунизация в област Добрич, започва с медиците на първа линия

Изготвен е Областен план за имунизации срещу Ковид-19 и Пътна карта за изпълнението му. Сключен е и договор за доставка на нискотемпературен фризер за съхранение на ваксини

През изминалата седмица директорът на РЗИ-Добрич, и секретар на Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова проведе работна среща с управителите и директори на лечебните заведения в областта, на която е дискутиран Областния план за имунизации срещу Ковид-19 и Пътна карта за неговото изпълнение. Към момента в процес на подготовка е разкриването на имунизационен кабинет в РЗИ Добрич, като Инспекцията е заявила в Министерство на здравеопазването и един мобилен кабинет за имунизации на територията на областта, съобщиха от ОКЩ в Добрич.

В рамките на първия етап на имунизация подлежат заявилите желание от сферата на здравеопазването – лекари, медицински специалисти, стоматолози и фармацевти.

За обезпечаване на процеса по имунизация директорът на РЗИ сключи договор за доставка на нискотемпературен фризер за съхранение на ваксини. Очаква се неговата доставка в Инспекцията.

319 нови случая на COVID-19 в областта са регистрирани и проучени за периода 11.12.-17.12.2020г., от служители на РЗИ - Добрич. Карантинирани като контактни за периода са 338 лица в областта.

c