Водещи новини Здраве

Нов призив: Млада майка от Добрич има спешна нужда от помощ, за да живее

С нов призив за помощ за онкоболната Жулиета Василева от Добрич се обърнаха нейните близки към хората с добри сърца.

„Средствата за лечението на Жули са недостатъчни… Днес отново се наложи Жули да бъде оперирана поради образувал се хематом. Налагат се операция след операция, които са животоспасяващи за нея. Към момента семейството й дължи пари на болницата за операциите и престоя я й през последните седмици. Тези пари са непосилни за тях. Поради честото правене на интервенции тази сума постоянно нараства.

Молим Ви отново да се активизираме, да споделяме нашата страница и базара за да може нашият апел да достигне до повече добри хора!!!Коледа наближава, стават чудеса!!! Надяваме се на най-голямото чудо, а то е Жули да оздравее и да се радва отново на детенцето си. Нека отново се обединим и помогнем, кой с каквото може“, призоваха приятелите на тежко болната майка.

Жулиета Василева, майка на 4-годишно момченце, вече три години се бори с коварното заболяване. Кошмарът й започва през 2017 г., когато е диагностицирана с карцином на шийката на матката. През януари т. г. е открито вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв и жената е прикована на легло. Заради усложненото й състояние и ниското й тегло в България не се ангажират да й бъде направена следваща операция. Последната надежда за Жули  е лечение в турската болница American Hospital.

Събраните по време на благотворителна кампания 40 хиляди евро, които са приведени по сметката на болницата от началото на престоя, вече са изчерпани, съобщиха организаторите на кампанията. Тук влизат разходите за настаняване, които възлизат на 10 хиляди евро. Наложило се е използване на едни от най-скъпите антибиотици. В момента на Жули и вливат три антибиотика едновременно на 12 часа. Наложи се прекъсване на лечението поради  нуждата от кръвопреливане и то на два пъти.

„Реално пари за основното лечение и, най-важното – за имунотерапия и химиотерапия, няма. Бяха назначени две вливания, като за всяко трябва да се заплати по 8500 евро, или общо 17 000 евро.

Жули е денонощно на системи още от първия ден в болницата. Не може да се каже че състоянието й се подобрява. Напротив, многото лекарства я изтощават. Болкоуспокояващите, които са и опиати, често не позволяват да стане по цели дни от леглото. Вечер е по-тежко, когато болката е по силна и Жули не може да спи, за да си почива“, споделиха близките й.                          

Жулиета Василева е в болница в Турция. Състоянието й е тежко, налагат й се химиотерапия и имунотерапия, различни интервенции, но средства за това няма.

На онкоболната жена може да помогнете чрез дарителска сметка:

Уникредит Булбанк,

IBAN: BG02UNCR70001524152013

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Жулиета Петрова Василева

Дарение може да се направи и на:

PAYPAL: juli_magic@abv.bg

HELPKARMA: https://bg.helpkarma.com/…/pomosht-za…/dashboard/preview

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *