Култура

Националната ученическа конференция за Крайовския договор ще се проведе онлайн

Въпреки усложнената обстановка в страната, Регионалният исторически музей /РИМ/ в Добрич ще реализира поредната си проява, свързана с двете значими годишнини – 80 години от подписването на Крайовския договор и 140 години от рождението на Йордан Йовков, съобщават от РИМ.

Националната ученическа конференция „80 години от възвръщането на Йовкова Добруджа към майка България“ ще се проведе дистанционно. Тя ще бъде открита на 28 ноември в 10 часа. Проявата е под патронажа на Красимир Каракачанов – министър на отбраната на Република България.

От РИМ припомнят, че в конференцията участват ученици от 8 до 12 клас – самостоятелно или в екип, с научен доклад, съобщение или мултимедийна презентация. Постъпили са 15 доклада и презентации на гимназисти от Добрич, Генерал Тошево, Тервел, Варна и Джебел. По тях са работили 28 ученици и един цял клас – 9 А клас от ФСГ „Васил Левски“ – Добрич. Научните разработки са били консултирани от 10 преподаватели. Предвижда се електронна публикация на материалите и издаване на сертификати за участие в конференцията.

Модератори на научния форум ще бъдат Радослав Симеонов – главен експерт в Дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотичното възпитание“ към Министерството на отбраната, доц. д-р Цветолин Недков и д-р Кремена Митева – главни уредници в Регионален исторически музей – Добрич.

Желаещите да проследят събитието, могат да го направят на платформата за видеоконференции на „Наследство БГ“ на този линк.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *