Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Акушерка от Добрич, нейните бебчета и родителите им красят календара на Алианса

Акушерката Марияна Драгнева от отделението по акушерство и гиннекология в „МБАЛ Добрич“ АД е лице на календара на Алианса на българските акушерки за 2021 г. Тя, майки, на които е помогнала, както и бебчетата им, красят страницата за месец март. Тя беше представена днес от Алианса.

Посланието на календара е „Прегръщай живота всеки ден!“

“Раждането на всяко бебе е чудо, наречено живот, но магията е в доверието и любовта, с която се посреща”, споделя Марияна. Тя води и Училището за бъдещи родители в Добрич.

Тя беше избрана да е лице на календара след проведено гласуване.

Сред всички 45 номинации, най-голяма подкрепа – 1118 гласа събра друга акушерка от област Добрич. Елица Стоянова е от Генерал Тошево, но работи в Родилно отделение на МБАЛ “Света Анна” АД – Варна. Тя също ще краси календара на Алианса на българските акушерки.

Акушерка от област Добрич спечели конкурса за календара на Алианса

За акушерките, които бяха избрани, беше организирана професионална фотосесия. За Марияна Драгнева тя беше в градския парк „Свети Георги“, където традиционно тя организира и събития за Седмицата на кърменето. „Ако бяха дошли всички мои мами и бебета ( част от тях доста пораснали), паркът нямаше да ни събере“, сподели обичаната акушерка.

„Пред този Календар стои предизвикателството не само да отброява дните на новата година, но и да събере средства за мисията на акушерките да осигурим грижа, подкрепа и любов за всяка майка.

Като неочакван комплимент пък ще черпите и от положителното му настроение, което всеки ден ще ви напомня за чудото на живота - такова, каквото сте и вие самите, каквото е всеки един от нас.

Поръчайте сега своя календар на midwivesbulgaria@abv.bg и подкрепете българските акушерки, така както те ви подкрепят още в борбата за първата глътка въздух. Докоснете се до каузата на тези, които първи са ви докоснали. Прегърнете мисията на онези, които първи са ви прегръщали. Вземете този Календар и посрещайте всеки ден от новата година с озаряващата енергия на едни от най-смелите жени - тези, които всеки ден посрещат живота.

Със закупуването на календара на цена 10 лв., вие подкрепяте кампанията „Акушерките близо до майките“ провеждана в различни градове на България“, посочват от Алианса.

Календарът ще бъде представен на Академия за акушерки 2020 в Плодвив.  

c