Водещи новини Здраве

Акушерка от област Добрич спечели конкурса за календара на Алианса

Две акушерки от област Добрич ще красят календара на българските акушерки. Сред всички 45 номинации, най-голяма подкрепа – 1118 гласа събра акушер Елица Стоянова. Тя е от Генерал Тошево, но работи в Родилно отделение на МБАЛ “Света Анна” АД – Варна. Тя ще краси страницата с месец януари, съобщават от Алианса на българските акушерки.

“Да си акушерка означава: да успокоиш всяка разтревожена бъдеща майка, че всичко е наред; с хладнокръвно запазване на самообладание, когато не всичко върви по план и както на нас ни се иска; с окуражителното “Ти можеш, ще се справиш!” когато на 8 см най-силно желаят секцио. Защото акушерките правят толкова повече от това, да подкрепят жените по време на раждане”, споделя Елица Стоянова.

Марияна Дратнева

На четвърто място с 892 гласа, се нарежда Марияна Драгнева от отделението по акушерство и гиннекология в „МБАЛ Добрич“ АД. “Раждането на всяко бебе е чудо, наречено живот, но магията е в доверието и любовта, с която се посреща”, споделя Марияна. Тя води и Училището за бъдещи родители в Добрич.

Управителния съвет на Алианс на българските акушерки благодари на всички участници в конкурса. В него снимки със заявка за участие подадоха в определения срок 45 акушерки.

„В желанието си да поставим на календара максимален брой от участвалите акушерки сме обединили участие по градове и клиники. Най-много номинации и акушерки се включиха от гр. Варна, така че акушерките от СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов“ ще бъдат заедно всички. За финал в м. Декември сме обединили акушерките от три клиники в гр.София“, споделят от Алианса.
За акушерките, които ще красят календара за следващата година, ще бъде организирана професионална фотосесия.
Календарът ще бъде представен на Академия за акушерки 2020 в Плодвив.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *