Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийска в съвместен концерт с ансамбъл „Добруджа”

Славеите на Добруджа Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийка ще зарадват почитателите си от Добрич със съвместен концерт. Те ще се представят на сцената на Летния театър в навечерието на Деня на Добрич – на 24 септември от 18 часа, задно с Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, съобщи за Про Нюз Добрич главният му художествен ръководител Стоян Господинов. Билети могат да се закупят от билетния център на зала „Добрич” или пред Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година”.

Господинов сподели, че много години е обмислял концерт на двете певици, в който да им акомпанира ансамбълът. Първоначално е трябвало да се осъществи през пролетта, но е отложен заради пандемията. Сега ще се ще е по случай празника на Добрич. Двете изпълнителки са приели идеята, особено Дурмушлийска, която за първи път след 30 години ще излезе на сцена с ансамбъл „Добруджа”. В края на концерта, в последната постановка Калинка Вълчева и Галина Дурмушлийска ще се представят с певиците на ансамбъла.

На 1 октомври започва една поредица от концерти, която също ще се осъществи за първи път – Вечер на ансамблите в Североизтока, каза Стоян Господинов. Концертите ще бъдат представени в три вечери в Добрич, Разград и Търговище. В тях ще участват ПФТА „Добруджа”, ПФТА „Мизия” и Капанският ансамбъл. Първият концерт ще е на 1 октомври – Деня на музиката, в Добрич. На 5 октомври ще е в Разград, а на 12 октомври – в Търговище.   

c