Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Българи в САЩ организират концерт в подкрепа на болния Митко от Добрич

Българи, живеещи в Сейнт Луис в САЩ, организират благотворителен концерт за набиране на средства за лечението на едногодишния Димитър Добрев от Добрич, съобщават организаторите на кампанията в негова подкрепа. Сънародниците ни са обединени в организацията „Детство мое”.

За Про Нюз Добрич основателят и член на Борда на директорите на „Детство мое” Лъчезара Делчева сподели, че концертът ще се проведе на 20 септември пред най-старата българска църква в САЩ. Участие в благотворителното събитие ще вземат Мануела Каймаканова, Людмила Каймаканова, Марта Самидчиева, Камен Петков и Антонина Герасимова, които ще изпълнят популярна класическа музика.

„Детство мое” е организация, която помага на деца в нужда. „През последните години сме помагали на няколко деца с ДЦП, защото тук в Сейнт Луис има един невероятен доктор - Т. С. Парк, който оперира деца с тази болест и страшно много им помага. Покрай тези дечица научихме повече за заболяването и за това желаем да помогнем на малкия Митко”, разказа Делчева. Тя допълни, че всички в организацията работят безвъзмездно.

Припомняме, че Димитър Добрев е с диагнози Детска церебрална парализа /ДЦП/ и епилепсия. Момченцето има оферта за лечение в Турция, чиято стойност първоначално е 60 000 лева, сума, непосилна за семейството му.

В подкрепа на лечението на малкия Митко се провежда онлайн търг в групата „Помощ за Дани от Добрич” във Фейсбук. Разкрита е и банкова сметка:

  •     ДСК Банк
  •     IBAN: BG81STSA93000027294044
  •     BIC: STSABGSF
  •     Титуляр: Димитър Костадинов Добрев.
c