Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Кметове ще готвят на Мидения и рибен фест в Каварна, Силвия Кацарова и Румънеца са гост-звезди

Традиционно, кметовете на община Каварна се включват като кулинари в приготвянето на рибни специалитети по време на ежегодния "Миден и рибен фест - Каварна". Тазгодишното издание 2020 няма да направи изключение от традицията, потвърдиха организаторите.

Издание №17 ще се проведе в дните 4 и 5 септември (петък и събота), на централния градски площад „Защитата на Каварна“.

В кулинарната кметска надпревара за майсторски приготвена рибна гозба ще се включат кметове и кметски наместници от Община Каварна, които ще демонстрират пред жители и гости на морския града кулинарните си умения.

В програмата за първия фестивален ден, организаторите са подготвили творческа изненада и за най-малките. От 16:30 часа пред НЧ“ Съгласие - 1890“ ръководителите на школите по „Керамика“, „Изобразително изкуство“ и „Приложно изкуство“ към Общински детски комплекс ще помогнат на всички желаещи деца да изработят интересни морски фигури от природни материали.

Вечерта, от 20:00 часа, на сцената ще се качат Румънеца и формацията FolkustiX, които са гост-звездите в първата фестивална вечер.

На 5 септември, отново в 20:00 часа започва концерта на легендата на българската естрада Силвия Кацарова, с вечните хитове - „Големият кораб минава“, „Топъл дъжд“, „Обещай ми любов“.

От Община Каварна разчитат на отговорността на гражданите и гости на Фестивала, за спазване на всички предпазни мерки относно неразпространението на COVID-19.

c