Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

От 7 до 70-годишни ще участват в рок феста „Язовира – с. Одринци”

Първото издание на рок фестивала „Язовира – с. Одринци” ще се проведе на 6 септември – Деня на съединението. Инициатор и вдъхновител на феста е Валентин Манолов – производител на малини в землището на с. Одринци, а директор – председателят на Народно читалище „Добрич-2017” Николай Нейчев. Основен организатор на проявата е НЧ „Добрич-2017” с подкрепата на Община Добричка и в партньорство с Българския Младежки Червен кръст в Добрич и младежката неправителствена организация „Зеленият пламък”. Фестивалът е под патронажа на Соня Георгиева – кмет на Община Добричка, която приела идеята за провеждането му много радушно.

Самата среда около язовир Одринци е много интересна, мястото е с отлична акустика, сподели Валентин Манолов. Именно и за това мотото на фестивала е „Ритъм над водата”. Има и достатъчно място изпълнителите да са на разстояние един от друг.

Нашето начинание се радва на определен интерес, каза Николай Нейчев. Той съобщи, че в „Язовира – с. Одринци” участие до момента са заявили 10-12 рок групи – от Добрич, Варна, Силистра, Шумен. Очаква се потвърждение от изпълнители от Пловдив и Разград. Всяка от групите ще свири по 30-40 минути. Сред изпълнителите ще е група от второкласници от Варна, най-възрастният изпълнител е на 70 години от Силистра. В края на фестивала ще бъде направен флашмоб – всички участници ще изпълнят една хитова песен. Според Николай Нейчев такъв флашмоб с рок изпълнители до сега в България не е правен.

Идеята е в следващите години фестът да прерасне в дву- или тридневно събитие. „В същото време този мащабен оркестър, който ще се получи, в следващите години да изпълнява една цяла концертна програма от 10-15 песни и по този начин да съберем най-голямата група в България, свиреща на живо”, обясни директорът на фестивала. Благодарение на „Зеленият пламък” ще има и екологична кауза, защото мястото е екологичен рай, посочи още той.

Язовирът Одринци е най-големият в област Добрич. Той впечатлява с обема си – около 800 декара чиста вода, посочи Валентин Манолов. От друга страна е в добро екологично състояние, допълни той. Зоната около язовира е екологична, защото там се осъществява биологично чисто производство.

c