Култура

Изложба за Леонардо да Винчи може да се види от днес в Двореца в Балчик

Изложбата “Леонардо – благородният гений ” ще може да се види от днес в ДКИ КЦ Двореца в Балчик.

Експозицията е подготвена от Негово Превъзходителство Стефано Балди – посланик на Република Италия в България и е посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи, съобщиха от културния център

Посетителите ще имат възможност да видят Леонардо да Винчи, представен по един нестандартен начин – не само като гений и знаменит художник, скулптор, архитект, изобретател или инженер, но и като реална личност. Личност, която твори във всеки миг от живота си, която се съмнява и търси, която е изпълнена с любов и несекващ интерес към целия свят, която изобретява идеи и поставя основите на модерното мислене. Личност, която е един от основните модели за мисленето на съвременните творци, изследователи, учени и всички останали хора.

В Каменната зала на Двореца ще бъдат подредени 14 винилови платна, разказващи не само за творчеството на гениалния художник, но и за неговата личност.

Експозицията ще бъде открита официално от Негово Превъзходителство Антонио Таркуинио – почетен консул на Италия във Варна след два дни – на 22 юли от 15.00 часа в зала Каменната зала. Изложбата ще остане в Двореца до 31 юли.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *