Култура

В културния календар: Театрални спектакли, мюзикъл и духови концерти

Драматичен театър „Йордан Йовков“ представя спектакъл „Две обиколки на парка“ на 24 юни от 19.00 часа. Автор на текста е Мърей Шизгал, режисьор – Стефан Спасов, а сценографията е дело на Димитър Митев. Участват Татяна Христова, Валери Марков, Велизара Петкова, Владимир Трендафилов, Красимир Демиров.

-=- -=- -=-

На 25 юни от 20.30 часа в Летния театър (при дъжд в Концертна зала „Добрич“) ще бъде представен мюзикълът „Вражалец“ на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. Музиката е на Дечо Таралежков, по текст на Ст. Л. Костов. Режисьор е Гълъб Бочуков, а диригент-постановчик Игор Богданов.

-=- -=- -=-

На 27 юни от 11.30 час в зоопарка ще се състои кукленият спектакъл „Лека нощ, съкровище“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“. На следващия ден от 10.30 часа в залата на театъра децата ще могат да видят постановката „Забързана приказка“, а от 11.30 часа, отново в зоопарка – „Приказка за Ох“.

-=- -=- -=-

В културния афиш има и два концерта на Духовия оркестър – на 24 юни от 11.00 часа в градския парк и на 26 юни от 11.00 часа на пл. „Свобода“.

-=- -=- -=-

Занимания за деца предлагат и Художествената галерия, РИМ Добрич и читалище „Йордан Йовков“ от 22 до 28 юни. В галерията от 10.30 до 11.30 е отворена Лятната работилница за въображение. В РИМ по предварителна заявка се организира „Лято в музея 2020“ – занимания с деца с цел опознаване на културното наследство на родния край. В читалището от 07.30 до 17.30 часа работи Летен детски център „Млади възрожденци“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *