Водещи новини - дясно Култура

Втора награда за Алекс Петров от Добрич от конкурса World Vision

Втора награда спечели от Международния конкурс World Vision Александър Петров от Добрич, съобщи самият изпълнител в профила са в социалната мрежа. Той сподели, че само точка не му е достигнала, за да е на първо място.

Алекс благодари на журито, в което не е имало нито един българин, за добрата оценка. Изказва благодарност за отличната вокална подготовка на Румяна Начева, Алис Боварян и ръководителя на Студио за поп и рок певци „Сарандев” в Добрич Елена Карабельова.

Припомняме, че Александър Петров бе българският финалист в престижния Музикален конкурс World vision 2020. Участието му  стана възможно благодарение на получената персонална покана от Румяна Начева – селекционер на конкурса за България. Певческата надпревара стартира през месец май със 750 участници от целия свят, а до финала достигнаха около 50 след пресяване в три тура.

“Във всеки от етапите добричкият талант се представи с видео на различна песен, като изискването беше, видео записът да не е манипулиран, т.е. без допълнителна обработка. Александър се състезава в четвърта възрастова група при най-големите – над 18 години”, разказа вокалният му педагог Елена Карабельова.

На финал в своята възрастова група Алекс бе в конкуренция с още 16 индивидуални поп изпълнители от Словения, Колумбия, Русия, Италия, Полша, Аржентина, Армения, Португалия, Беларус, Украйна и др.

Над 80 изтъкнати музиканти, музикални продуценти, вокални педагози от цял свят бяха членове на журиращите комисии. Организатор на формата е Световната асоциация на сценичните изкуства /WAPA/.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *