Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Отново е отворен за автомобили ГКПП Кардам-Негру вода

От 15 часа на 17 юни, след тримесечно прекъсване, румънските гранични власти възстановиха пропускането на леки и товарни автомобили през румънския пункт Негру вода, съпределен на ГКПП Кардам. Движението на леки и товарни автомобили в двете посоки се осъществява при спазване мерките, въведение от двете държави.

Припомняме, че от 14 март т.г. ГКПП Кардам - Негру вода беше затворен от граничните власти на Румъния, заради ограничителните мерки и въведеното извънредно положение в двете държави.

От 15.06.2020 г. отпадна задължителната карантина за български граждани, влизащи на територията на Румъния.

Все още от румънска страна продължава да са временно затворени за преминаване на хора и автомобили, граничните пунктове, съпределни на българските - Никопол, Кайнарджа и Крушари.

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница единствено през двете мостови съоръжения над Дунав - при ГКПП Русе – Гюргево и ГКПП Видин - Калафат. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Няма въведени ограничения за движение на автомобили на територията на територията на област Добрич. На много места пътните настилки са мокри. От ОПУ Добрич предупреждават водачите да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Остава в сила и през днешния ден, обявеният жълт код за гръмотевични бури и обилни валежи, над района на Добруджа, както и за територията на цялата страна. От НИМХ предупредиха, че на много места ще има условия за градушки и обилни количества дъжд - от по 30-40 л/кв.м.

c