Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Конкурси донесоха награди на малки художници от Добрич

Награди завоюваха двама възпитаници на Арт школа „Цветно” при Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич с ръководител Олга Иванова от различни конкурси.

Лия Пламенова, на 10 години, спечели първо място в седмия Национален конкурс „България в картини и слово”, Търговище. Творбата й участва във втора възрастова група в категория „Школи и училища по изкуства”.

Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката”, Националния дворец на децата, Община Търговище и Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс в Търговище. Участниците – от 1 до 12 клас, мериха сили в три раздела – „Литературно творчество”, „Рисунка” и „Мултимедийна презентация”.

Рисунката на Лия

7-годишният Калоян Козарев спечели награда от националния онлайн конкурс за рисунка „Затвори очи, представи си...”. Той пребори конкуренцията в първа възрастова група – от 4 до 7 години, и се класира на второ място.

Онлайн конкурсът бе организиран от Арт школа „Чифлигарови” в Шумен. Сили мериха млади таланти на възраст от 4 до 17 години, разпределени в четири възрастови групи. Компетентно жури разгледа и избра най-впечатляващите творби. Беше ни изключително трудно да подберем най-добрите сред толкова добри рисунки, споделят от журито.

Рисунката на Калоян
c