Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич ще мерят сили в конкурс „Доза доброта”

Конкурс на тема „Доза доброта” обявиха Община Добрич и Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични вещества. В него могат да участват ученици от всички училища в Добрич:

I възрастова група – ученици от 4 до 6 клас,

II възрастова група – ученици от 7 до 11 клас.

Участниците в конкурса трябва да представят за първа възрастова група  съчинение разсъждение, а за втора - есе. Творбата трябва да включва лични разсъждения на автора, какви са за него примерите за доброта, къде можем да ги видим в нашето ежедневие, по какъв начин тези примери им въздействат, как да умножим дозата доброта в нашето общество.

Целта на конкурса е да се популяризират добрите примери в нашето общество, да се стимулират младите хора към доброволчество и жестове на доброта.

Творбите трябва да бъдат изпращани в PDF формат в рамките на 1-2 страници, с добавени данни за участника: трите имена, училище, клас и телефон. Крайният срок за изпращане е до 22 юни 2020 г. на e-mail: picdobrich@abv.bg.

Специално жури ще оцени творбите, а най-добрите ще бъдат наградени на  26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Първите трима класирали се в съответната възрастова група ще бъдат отличени с материални награди, а работите им ще бъдат публикувани във вестник „Глас“. Останалите участници ще получат грамоти за участие.

За повече информация телефон: 0884 31 14 09 или на адрес: Добрич, ул. „Независимост“ 7, етаж 11, стая 1104.

c