Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

"Дисни" хареса израсналия в Добрич Макси за дубльор на Симба от „Цар Лъв”

11-годишният Максим Ялнъзов озвучава вампирчето Денис в анимацията „Хотел Трансилвания 2“, а през 2019 г. става и българският глас на малкия Симба в хитовата продукция на Дисни „Цар Лъв“

Той се казва Максим Ялнъзов и е едва на 11 години, но зад гърба си има над 60 певчески награди. Сред тях 11 Grand Prix, 10 специални награди и 25 първи. През 2019 г. е избран да бъде българския представител в най-големия европейски песенен форум „Славянски базар“ във Витебск, Беларус, по време на който получава покана за участие в Международния конкурс “Golden voice” в Малта, откъдето се завръща с първа награда.

Максим е син на кукления актьор Димитър Ялнъзов, който е родом от Шабла, и Йоана Кесова.  Единадесет години от своя професионален път Димитър е щатен куклен актьор в Държавен куклен театър „Дoрa Габе” - Добрич. През 2011 г. на същата сцена той поставя „Приказка за „Ох” от Таня Михайлова, а през 2012 г. с учениците от СУ „Св. Климент Охридски” създават рок мюзикъла „Пепеляшка суперстар”.

Макси е наследил актьорския талант от баща си, но освен това пее вълшебно, танцува и обича да прави фокуси.

Към днешна дата семейството на малкия талант живее във Варна. Максим Ялнъзов е ученик в III ОУ „Ангел Кънчев“ в морската столица, посещава школа по английски език, школа по актьорско майсторство, свири на пиано. Спортува активно – играе хандбал и обича да кара скейтборд. Благодарен е на баща си, който му помага за сценичното му поведение.

Според семейството му е пропял преди да проговори. Когато е бил на 5 години, е гледал телевизионното шоу „Големите надежди“, където се е впечатлил от талантливите деца и е поискал да е като тях. Така родителите му го водят при вокалния педагог Мила Маврова, с която работи и до днес.

Пътят на Максим всъщност не започва на музикалната сцена, а на театралната. През 2015 г., когато е едва на 6 години печели единствената индивидуална театрална награда „Властелин на публиката“ сред 300 деца на конкурса „Коломбина“ в гр. Шумен. Същата година, след кастинг с много по-големи и  по-опитни от него деца късметът му се усмихва и той става българският глас на вампирчето Денис в анимацията „Хотел Трансилвания 2“. Спомня си, че много лесно и бързо е записал ролята. И цялото преживяване е било незабравимо.

През 2018 г. получава малка роля в българския сериал „Господин Х и морето“. След дебюта си в киното, Макси продължава да си мечтае за участие в мюзикъл на Дисни или поне за главна роля в сериал за деца.

За успехите си през 2018 г. Максим получава признанието на Фондация „Димитър Бербатов” и е финалист на ХІ-те Годишни награди "Успелите деца на България" в категория „Изкуства І-ІV клас“.

През 2019 г.  се явява отново на кастинг за дублаж. Този  път за ролята на малкия Симба в „Цар Лъв“. Оказва се, че летвата е доста по-висока. Налага се и да пее, да преминава от едно емоционално състояние в друго. Но Макси се справя. И остава много щастлив и доволен, когато след записите от екипа на Дисни получава похвала, че той е техният фаворит в българския дублаж на филма. За него това е признание, че е изпълнил добре задачата си.

Сред по-значимите постижения през изминалата 2019 година е спечелената голяма награда Grand Prix в I Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“ - гр. Силистра, където единствен измежду всички участници Максим събира 100 от възможните 100 точки при явно гласуване. Запомнящо се е и участието му в XVII Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“, където се представят участници от 12 държави от 3 континента. В своята група за деца до 12 г. Максим печели награда за най-добро комплексно представяне, което всъщност е най-високото отличие.

През ноември 2019 г. за пети път основателите на Независимите награди за култура във Варна раздават своите отличия. Сред наградените е и Максим -  за успехите му като певец и актьор в озвучаването на филми.

От 29 февруари до 1 март тази година малкият талант участва в Шестия национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра”, който се проведе в Карлово, откъдето се върна с поредното Гран при в неговата възрастова група.

Макси мечтае един ден да стане добър певец и актьор. Да живее със семейството си в Холивуд, да има собствена лодка, с която да плава в океана, да се гмурка и да разглежда морската фауна. А в по-краткосрочен план мечтае да посети Дисниленд в Париж.

Искрено вярваме, че ще сбъдне мечтите си!

c