Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Български камерен оркестър с концерт в Добрич в подкрепа на болната Криси

Български Камерен Оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев подкрепя благотворителната инициатива за събиране на средства за осигуряване на животоподдържаща храна за Кристина Петрова от Добрич.

20-годишната Кристина Петрова страда от изключително рядкото генетично заболяване Пропионова ацидурия и е единствената у нас на възраст над 18 години. След навършване на пълнолетие държавата спира да заплаща необходимото й животоспасяващо лекарство/ храна. Ева-Мария обясни, че болестта не позволява на организма да приема абсолютно никакви белтъчини. За да живее Криси трябва да приема вече разграден белтък. Ако спре да приема специалната храна в нейното тяло ще се натрупа амоняк, който ще я доведе до кома и фатален край. Всеки месец са необходими 1 287 лв., отделно и за медицински изследвания и пр.

Спонтанната реакция на музикантите среща подкрепата на Общината и концертът им на 17 март в концертна зала „Добрич“ ще е с вход чрез дарения за младата жена.

Ще има поставени дарителски кутии на гишето за закупуване на билети и във фоайето на залата. След края на концерта сумата ще бъде обявена и предадена на близките. Дарения могат да се правят и на банкова сметка:
IBAN: BG34 CECB 9790 40I4 0296 00 BIC код CECBBGSF ЦКБ - КЛОН Добрич (моля, обърнете внимание след цифрите 40 е латинската буква I, не e 1)
Концертът ще се състои на 17 март, вторник, от 18.30 часа в Концертна зала „Добрич“.

c