Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Тийнейджър от Добрич с първа награда от Националния конкурс „Чудото любов”

Александър Петров от Добрич, възпитаник на Езикова гимназия „Гео Милев”, спечели първа награда в Националния конкурс „Чудото любов”, Хасково. Надпреварата бе в четири категории – стихотворение, есе, разказ или снимка. Сили мериха младежи на възраст от 14 до 25 години в две възрастови категории – от 14 до 18 години и от 19 до 25.

Александър Петров спечели призовото място в категорията "стихотворение" в по-малката възрастова група. Той сподели, че конкуренцията е била сериозна и благодари на журито за високата оценка. На второ място, журито класира Дейвид Дечев, а на трето е Моника Зотева от Свиленград. При по-големите, първо място беше присъдено за Ана Мария Герасимова от Берковица.

В категория "разказ" отличен е само един участник - Невсе Арнауд, за разказа ѝ "Любовта - най-прекрасната вълшебница". В категория "есе" на първо място е класирана Калина Кръстева.

Творбите са оценявани от жури с председател Деян Янев - директор на Езиковата гимназия в Хасково и членове - поетесата Ели Видева и фотографът Славян Костов.

Организатори на конкурс „Чудото любов” са Младежкия център в Хасково и местната Регионална здравна инспекция.

c