Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Ухото на иглата

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Ухото на иглата" на Кен Фолет.

Един вражески шпионин знае тайната за най-голямата тайна на Съюзниците. Блестящ аристократ и безскрупулен убиец с удивителна интелигентност. Неговото кодово име е Иглата, а ключът за решителна нацистка победа е в ръцете му.

На пътя му застава само един човек - самотна англичанка от изолиран остров, която се влюбва в мистериозния убиец, появил се неочаквано в живота и.

Всичко ще завърши с ужасяваща кулминация в ненадминатия и незабравим шедьовър на Кен Фолет, изпълнен с напрежение, интрига и опасните игри на човешкото сърце.

На световния книжен пазар Кен Фолет връхлетя точно преди 20 години с трилъра си „Окото на иглата“, който стана световен бестселър и донесе на автора си престижната награда „Едгар“ от гилдията на американските кримиписатели. По романа беше направен и филм с Доналд Съдърланд и Кейт Нелиган. „Окото на иглата“ се оказа добър старт в литературата за нахакания млад репортер на вестниците „Саут Уелс Екоу“ и „Ивнинг Нюз“. За две десетилетия последваха още 10 световни бестселъра, сред които феноменалните „Устоите на земята“ /11 седмици бестселър на „Ню Йорк Таймс“, N 1 в Канада, Великобритания и Италия, 6 години бестселър в Германия/ и генетичният трилър „Третият близнак“ /N 2 в света за 1997 г., като N 1 е „Партньори“ на Джон Гришам/.

Зад тези успехи, които превърнаха Кен Фолет в най-добрия автор в жанра на шпионския роман, се крие една доста странна личност. Фолет е влюбен в Шекспир и дори се е пробвал да играе в Кралския Шекспиров театър. Той е и музикант ентусиаст, свири на баскитара и има собствена група, носеща странното наименование „Дамн Райт Ай Гот Дъ Блус“. Писателят живее с жена си Барбара в Стивънидж, Хъртфордшър. Има къща и в Челси, Лондон.
Кен Фолет стана носител на Националната награда на читателите във Великобритания за 1999 г. Колегите му пък го избраха за член на Националния литературен тръст и президент на Института по дислексия.

След успеха на трилърите му „Третият близнак“, „Проклятие от рая“, „Долината на лъвовете“, „Книжни пари“ и „Операция Врана“, „Хермес“ издаде в поредицата си „Кримиклуб“ „Скандалът Модиляни“.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c