Балчик Водещи новини Култура

Чешки град обяви директора на ДКИ Двореца Жени Михайлова за Почетен гражданин

Директорът на държавния културен институт „Двореца“ в Балчик Жени Михайлова бе обявена за Почетен гражданин на чешкия град Валашске Мезиржичи.

Официалната церемония се състоя тази вечер. На нея кметът на града Робърт Стрзинек връчи на Жени Михайлова кристалния ключ на града. Отличието е за заслугите ѝ за дългогодишния културен и образователен обмен между чешкия град и Балчик.

Решението за удостояване с престижното звание бе взето през септември миналата година на заседание на съветниците на Валашске Мезиржичи.

С това си решение те отдават специална почит към директора на държавния културен институт „Двореца“, който допринесе за развитието на взаимните отношения и международната слава на град Валашске Мезиржичи. „Като опитен PR мениджър, тя значително помага за популяризирането на Валашске Мезиржичи в България. Жени Михайлова, наред с други, беше основателят на партньорството между микрорегиона Валашске Мезиржичи и региона Балчик“, каза заместник-кметът Ивона Воячкова при вземане на решението.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *