Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Пътуваща изложба представя в Добрич малките герои на България

Пътуващата изложба "Родени герои - животът, който предстои" на Фондация „Нашите недоносени деца“ може да се види в Добрич от 14 до 22 ноември на откритото пространство по улица "България", край Художествената галерия. Представянето й е по повод Световния ден на недоносените деца – 17 ноември. В подкрепа на малките герои, посетителите на изложбата могат да си направят снимки и да ги споделят в социалните мрежи. 

Колекцията, заснета от известния детски фотограф Калина Арсова, насочва към нуждата от дългосрочно проследяване на здравословното състояние на малките герои. Фотосесиите проследяват ежедневието на недоносените деца - низ от консултации и терапии, непрекъснатата им борба - за първата глътка въздух, за първата прегръдка, първата крачка, чак до израстването им в хора със собствени семейства и деца, споделят от фондацията.

През май 2019 година неправителствената организация внесе в Министерството на здравеопазването проект за създаване на „Национална програма за проследяване здравето на недоносените деца“.

Галерия на открито с “Родени герои – животът, който предстои” в Добрич

c