Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Отвлечената Виктория от Добрич няма да съди насилника си

18-годишна Виктория от Добрич, която през лятото на миналата година бе  отвлечената и държана 20 дни в плен, не желае да предяви граждански иск срещу похитителя си и да бъде конституирана като частен обвинител в производството. Това съобщават от Окръжния съд.

Както Про Нюз Добрич още вчера съобщи, делото срещу 32-годишния Мирослав Дяков започна с разпоредително заседание.

Той е обвинен в извършването на три престъпления - противозаконно лишаване от свобода, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици с цел разпространение. В продължение на 20 денонощия - от 3 до 24 юли 2018г., той държал девойката против волята й в обитавания от него апартамент в Добрич, което е извършено по мъчителен и опасен за здравето й начин. Според обвинението, в същия период той причинил на потърпевшата средна телесна повреда, изразяваща се в причиняването на тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й.

Припомняме, че ученичката от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина бе открита в дома на 32-годишния дилър. Тя бе обезобразена от бой и гаври, държана 20 дни без храна и вода, постоянно дрогирана  с три вида наркотици, горена с цигари.Тогава дългогодишни лекари споделиха, че никога досега не са виждали такова зверство. Детето бе прието в болницата силно измършавяло. Нивото на хемоглобина му бе 35 при норма минимум 120. Според медиците, Виктория бе на ръба на живота.

Мъжът е обвинен и за това, че през периода от 23 март до 24 юли 2018г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамин, на обща стойност 80.10 лева.

Мирослав и неговият защитник са поискали процесът да премине по реда на съкратеното съдебно следствие  – с признаване на всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт. Делото е насрочено за предварително изслушване на страните по реда на съкратената процедура за 29 ноември 2019г., от 9.00 часа.

c