Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Видео в синьо представя песента на Теодора от Каварна в „Детска мелодия”

Заснето е видеото на песента "Незабравка”, която се изпълнява от 7- годишната Теодора Недева от Каварна за участие във фестивала „Детска мелодия на годината 2019”, съобщават организаторите. Песен № 7 от достигналите до участие 14 песни е заснета на Кръстовден. Синият цвят на незабравката се забелязва навсякъде в кадрите - в небето, морето, балоните, фолклорните носии на моми и момци, венците и цветята, които си даряват, роклите на прекрасните деца-цветя, че дори и в сладкишите и чая от незабравки, с които си правят пикник. Има и още много сини акценти, но трябва да се запази търпение до пълната готовност на видеата на всички песни, споделят организаторите. Броят на гледанията на видеата на песните на канала на „Детска мелодия” в Youtube ще определи песента на публиката от второто издание на фестивала. Видеоклиповете ще започнат да се излъчват от 16 ноември.

Да пожелаем успех на "Незабравка”, Теодора Недева от Каварна и авторския екип – Иван Кръстев и Вера Стойкова.

Второто издание на конкурса „Детска мелодия” акцентира върху градовете, чиито деца са избрани да изпълнят новите 14 песни. За всеки град се заснема 10-минутен филм с водещи децата изпълнители. В тези филми, които ще се излъчат многократно в национален ТВ ефир, децата ще покажат най-красивите места и ще разкажат най-важните неща за своя град, с които се гордеят. Ще покажат и къде пеят, танцуват и рисуват, как се развиват творчески.

Националният фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината” е ежегоден, има конкурсен характер и се случва в рамките на една календарна година. Организатор е сдружение с нестопанска цел „За българска музика и изкуство”, съорганизатори са Съюз на българските писатели, Съюз на музикалните и танцови дейци, Национален литературен музей, Държавна агенция за българите в чужбина, Държавна агенция за закрила на детето, Българска православна църква.

Финалният галаконцерт на фестивала ще се състои на 21 март 2020 година в Зала № 1 на НДК. На него ще бъдат представени финалните 14-те песни, които ще бъдат оценявани от 7-членно професионално жури, съставено от изтъкнати специалисти в областта на детското творчество, както и от 7-членно детско жури, в което участват деца с таланти. Финалният галаконцерт ще се излъчва на запис в национален ТВ ефир и в интернет. Наградният фонд на фестивала включва голяма награда „Детска мелодия на годината”– 10 000 лева, първа награда – 5 000 лева, втора награда – 3 000 лева, трета награда – 1 000 лева. Предвидени са още награда на любима песен публиката – 500 лева, и награда за видеоклип на песен  – 500 лева. Всяка от 14-те песни, допуснати до участие в националния фестивал „Детска мелодия на годината”, влиза в музикален албум заедно с инструменталната версия на песента.

c