Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Млада шофьорка без книжка причинила тежката катастрофа край Добрич (+снимки)

19-годишна неправоспособна шофьорка е причинила тежката катастрофа с много ранени днес на изхода на Добрич за Балчик, научи Про Нюз Добрич.

Девойката била зад волана на Ауди А4 и се е движела в посока към Добрич, съобщиха от ОД на МВР. Според свидетел на пътния инцидент, без видима причина навлязла в платното за насрещно движение и се блъснала в Опел, в който пътували семейство с дете. На голямо разстояние от мястото на удара Аудито се преобърнало в канавка.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, 19-годишната е била притисната от колата. Пламнал е двигателният отсек на автомобила, обясни директкорът на РС "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Дарин Димитров. След като пожарникарите го загасили, разрязали Аудито, за да измъкнат девойката. По информация на КАТ-Пътна полиция, тя е пътувала само в колата. Според първоначални данни, девойката няма шофьорска книжка.

Тежка катастрофа с пострадали на изхода на Добрич за Балчик

Тя е със счупен крак, но има и други травми, поради което е транспортирана до болница във Варна. Родителите и детето са прегледани в Спешно отделение. Те са с леки наранявания и са освободени за домашно лечение, съобщи началникът на отделението д-р Калоян Куртев.

19-годишна е най-тежко пострадала при катастрофата на околовръстното на Добрич

Полицията регулира движението и в двете посоки по пътя Добрич – Балчик, в участъка на инцидента – преди изкачването за село Приморци.

c