Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Представят в Добрич новата книга на Юлияна Антонова-Мурата “Уки уки, Япония”

Втората книга на Юлияна Антонова-Мурата “Уки уки, Япония” ще бъде представена в Добрич  утре, събота – 29 юни, в рамките на Третата международна среща- практикум „България и Япония – мост между две култури, традиции и съвремие”. Форумът се организира от народно читалище „Български искрици”.

Той ще започне именно с представянето на книгата от 11 часа в Общинския младежки център в Добрич.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91 немска езикова гимназия “Проф.Константин Гълъбов”, след което немска филология и психология в СУ„Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където Юлияна живее и до днес със семейството си.

“Уки уки, Япония” е втората книга на Юлияна Антонова-Мурата след “Моши моши, Япония”, превърнала се в бестселър и спечелила сърцата на хиляди хора по света. След "Моши моши, Япония" в значение на "Мога ли да Ви помогна? Имате ли от нещо нужда?" идва чувството, когато човек подарява внимание и обич, когато дари другия с усмивка, че няма напрежение, страх, обсебеност... той ти се доверява и се "заразява" с твоето усещане. Уки уки е! Приемете с вдъхновение новият интригуващ дневник на авторката с нови вълнуващи истории от Япония. Това е книга, която възпитава хуманност и далновидност у читателите, дисциплинираност и добър стил на поведение.

За заглавието на новата си книга Юлияна Антонова-Мурата сподели:

"Уки уки, Япония"

Уки уки, мое семейство!

Уки уки, мои приятели!

Уки уки -

"Уки уки" е чувството, когато човек подарява внимание и обич, когато дарява с радост и с усмивка другия, усещането за отърсване от страха и съмненията, когато поднасяш без разлика на дистанция и възраст своята лекота в сърцето и ти я върнат, за да я дариш на друг.

То е да предаваш това усещане на близки и непознати и те да ти го връщат. То е да се рееш в облаците, да си над страха и страданието, да летиш с усещане, че някой те харесва, че те обича и ти като щафета да го върнеш на него и на всички около теб.

Това усещане е уки уки."

Поради сериозни причини Юлияна Антонова-Мурата няма да може да присъства на представянето на книгата. Ще го направи Владина Цекова - експерт връзки с обществеността, телевизионен продуцент и маркетинг специалист. В момента работи като сценарист и главен редактор в предаването „Пътеки“ по БНТ и като PR. Самата тя е влюбена в пътешествията и срещите с духовно богати личности. Три пъти изминава поклонническия маршрут „Ел Камино“. Няколко пъти е живяла в индийски ашрам

Самата Юлияна Антонова-Мурата обаче изпрати видео послание до своите приятели в Добрич. В него тя поздравява всички в Добрич и специално Магдалена Петрова - председател на читалище „Български искрици”.

„Обичам Ви и Ви изпращам уки, уки настроение и Ви пожелавам да се обичате, да се уважавате, да си помагате, така, както ме учат тук японците на същото всеки Божи ден. Всеки ден ми дават уроци по уважение и прекрасно отношение един към друг. Това е най-важното”, споделя от авторката.

c