Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Френско-български джаз проект представят в "Двореца" в Балчик

Френският институт в България ще представи в "Двореца" в Балчик джаз концерта на музикантите от френско-българския проект "The French Connection", съобщават от държавния културен институт.

Двама именити френски артисти - Клое Кайтон – вокал и Дидие Итюрcари – акордеон, ще стъпят на сцената на "Двореца". В основата на проекта стои българското начало и талантът на Георги Корназов.  Той успя да мотивира плеяда бележити, европейски и световни артисти, да стъпят и криволичат заедно с него по оригиналната му, българска следа в съвременната джазова музика.

Джаз квинтетът в състав:

Клое Кайтон, вокал
Дидие Итюрcари, акордеон
Георги Корназов, тромбон
Михаил Иванов, контрабас
Емил Пехливанов, барабани

ще представи за първи път в България своя нова авторска музика.

Проектът "The French Connection" е иницииран по покана на Франкофонския международен фестивал "Солей" в Созопол със съдействието на Френски институт в България.

Музиката написана от Георги Корназов, Клое Кайтон и Дидие Итюрcари e с подчертан джазовo - импровизационен дух, пречупена през призмата на съвременността.

Концертът на квинтета в Балчик ще се състои на 9 юни от 19 часа в Нимфеум и е част от тяхното национално турне в България от 2 до 11 юни. Входът е свободен.

c