Култура

Изложба-живопис поставя начало на честванията за 149 г НЧ “Й. Йовков” Добрич

С откритата на 23 април изложба-живопис, Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ постави начало на заложените празнични прояви по повод 149 години от създаването на просветното учреждение.

В присъствието на гости и участници е била открита изложбата “Цветя” – дело на децата от Школата по изобразително изкуство, с ръководител Румяна Стоянова, съобщиха от пресцентъра на читалището. В изложбата „Цветя“ са представени над 70 рисунки на най-младите художници в Школата – младите творци, на възраст от 6 до 12 години.

В програмата по откриването на събитието са се включили театралите от Студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева. Малките актьори са представили миниатюра по творбата „Цветята на малката Ида“ – на Ханс Кристиян Андерсен.

За да бъде спазена традицията, още през тази седмица предстои изложбата „Цветя“ да бъде експонирана в сградата на Областна пощенска станция гр. Добрич.

С изложбеното откриване, читалището постави начало на планираните празничните прояви по случай 149 години от създаването си. Следващите събития, отбелязващи годишнината на културната институция ще бъдат проведени през месец май.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *