Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Изложба-живопис поставя начало на честванията за 149 г НЧ "Й. Йовков" Добрич

С откритата на 23 април изложба-живопис, Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ постави начало на заложените празнични прояви по повод 149 години от създаването на просветното учреждение.

В присъствието на гости и участници е била открита изложбата "Цветя" - дело на децата от Школата по изобразително изкуство, с ръководител Румяна Стоянова, съобщиха от пресцентъра на читалището. В изложбата „Цветя“ са представени над 70 рисунки на най-младите художници в Школата - младите творци, на възраст от 6 до 12 години.

В програмата по откриването на събитието са се включили театралите от Студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева. Малките актьори са представили миниатюра по творбата „Цветята на малката Ида“ - на Ханс Кристиян Андерсен.

За да бъде спазена традицията, още през тази седмица предстои изложбата „Цветя“ да бъде експонирана в сградата на Областна пощенска станция гр. Добрич.

С изложбеното откриване, читалището постави начало на планираните празничните прояви по случай 149 години от създаването си. Следващите събития, отбелязващи годишнината на културната институция ще бъдат проведени през месец май.

c