Водещи новини Политика

Кметът на Добрич – най-новият член на СДС

“Кметът на Добрич Йордан Йорданов от днес е член на СДС. Това заяви във Варна председателят на синята партия Румен Христов. Йорданов е избран с листата на Реформаторския блок и има зад гърба си един успешен мандат, който промени столицата на Добруджа и й предаде европейски облик и дух”, се посочва в сайта на СДС-Варна.

По-късно новината, че кметът на Добрич е станал член на синята партия, беше качена и на сайта на СДС.

От нея става ясно, че Йорданов е обявил новината във Варна, където е взел участие в срещата на кандидати на СДС за евродепутати с членове и симпатизанти от Варна, Добрич, Шумен и Търговище.

СДС стяга редиците, в Добрич ще подкрепя Йордан Йорданов за втори мандат

“Аз съм дясно мислещ човек, определи сам себе си кметът Йорданов. По думите му обединението в обща листа на СДС и ГЕРБ е стъпка в правилна посока, в посока, която засилва ролята и шансовете  на управляващата до момента Европейската народна партия да направлява понататъшното развитие на една обединена и силна Европа”, се казва още в информацията на синята партия във Варна.

Вчера Добрич беше домакин на една от  серията от срещи на ръководството на СДС и кандидатите за евродепутати от синята партия в общата листа СДС-ГЕРБ Александър Йорданов и Илия Лазаров. Лидерът на СДС Румен Христов остро осъди провокацията в Добрич на представители на партия „Възраждане”, чиито лидер си спечели прозвището „копейкин”.

Представянето на книгата на Ал. Йорданов в Добрич се превърна в люта словесна битка

„Това е недопустим вандалски акт, категоричен беше  Христов. Някой си позволява на един от основателите на СДС, на един от най-ревностните защитници на човешките права и свободи Александър Йорданов да му отнеме правото да изразява свободно мнението си”, не скри възмущението си Румен Христов.

От съобщението в сайта на СДС-Варна не става ясно дали и кога Йордан Йорданов е напуснал Движение България на гражданите, чийто областен координатор бе.

Снимки: СДС-Варна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *