Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

„Палитра“ се завърна със 7 купи от НТК „Танцова въртележка“ в Горна Оряховица

Над 900 бяха участниците във второто издание на националния танцов конкурс „Танцова въртележка“ - Горна Оряховица, сред които и танцьори от Студио за съвременни танци към арт център „Палитра“ в Добрич.

Във фестивала взеха участие над 30 школи от цялата страна, сред които и изпълнители от две национални танцови училища от Русе и Варна.
„Палитра“ участва с 53 деца в три възрастови групи. В „Съвременни танци“ децата от 9 до 11 години участваха с два танца:
„Нощта на куклите“, категория „Групи“, си извоюва престижното второ място. „Клоуни“ е най-новият танц на тази група и със своето първо излизане на сцената извоюва трето място в категория „Формации“. В жанра „Характерни танци“ най-малките представители внесоха много настроение, цвят и усмивки на сцената и със своята вълшебна „Тарантела“ и грабнаха публика и жури, като спечелиха още едно второ място.

Конкуренцията при по-големите танцьори беше много голяма. Представителите на „Палитра“ бяха най-малките деца в тази възрастова група, но това само ги мотивира да покажат своя потенциал. Те се състезаваха с деца на възраст от 12 до 16 години, сред които и представители на две национални училища от страната. В категория „Съвременни танци“ „Африка“ си заслужи второ място в „групи“, а за страховитото ни „Вещерство“ бяхме наградени с трето място при Формациите.
По време на танцовата въртележка успяхме да се насладим на над 260 танца и сме много горди с нашите най-големи танцьори, които показаха класа, стил и синхрон и успяха да накарат цялата зала да притихне със своя танц „Face to face“. Именно той им извоюва третото място в среда на невероятна конкуренция. При характерните танци отново успяхме да се преборим за престижното второ място с „Руски хоровод“.
Така талантливите танцьори на Студио за съвременни танци „Палитра“ се завърнаха с четири втори и три трети места от Горна Оряховица.

c