Култура

Духов оркестър-Добрич и Маестро Монов – с “Кристално огърлие” от СБМТ

Председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански връчи най-високото отличие на СБМТД “Кристално огърлие” и Грамота, на диригента на Духов оркестър град Добрич Маестро Стоян Монов. Най-високо отличие беше връчено и на Духовия оркестър от град Добрич.

Церемонията по връчването се състоя на 11 април в Концертна зала “Добрич” като част от програмата в юбилейното представяне на 55-годишнината на духовата формация от град Добрич.

“От името на ръководството на Съюза на българските музкални и танцови дейци и лично от свое име искам да поздравя музикалната емблема на града – колегите от Духов оркестър-Добрич, по повод 55-годишния му юбилей и лично Маестро Стоян Монов – по повод 60-ия му рожден ден. В този празничен момент с колегата Росица Бояджиева-Вълева имаме честта да връчим най-високите и престижни съюзни награди по повод юбилеите” – с тези думи председателят на СБМТД се обърна към юбилярите и носители на престижните отличия.

Наградата “Кристално огърлие” беше връчена на Маестро Стоян Монов за изключителния му принос в развитието на българската музикална култура и по повод неговия 60-годишен юбилей.

Най-високото отличие “Кристално огърлие” Станислав Почекански връчи и на Духов оркестър – Добрич, – за изключителния принос в развитието на българската музикална култура и по повод 55-годишния юбилей на състава.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *