Култура Туризъм

Звездна гала вечер с Графа на Нова година в Албена

Богата музикално-артистична програма са подготвили домакините от ваканционно селище Албена за гостите, които изберат да посрещнат там новата 2019 година.

Звездната гала вечер на 31 декември ще е с Графа, Live band и DJ програма.

3-дневен пакет с нощувки, закуски, вечери, специална музикална програма и гост звезди, както и Новогодишна гала вечеря в бална зала е от 739 лева на човек.

Гурме шедьоври на Новогодишната трапеза в Албена

Владимир Кирилов Ампов, по-известен с артистичния си псевдоним Графа, е български поп певец. Син е на музикантите Тони Ампова и Кирил Ампов, и двамата част от трио „Спешен случай“.

Музикалният дебют на Графа е на 11 годишна възраст през 1988 г. с песента „Мама, татко и аз“ и в нея няма никаква худжествена измислица, защото родителите му представляват 2/3 от групата. За по сигурно се появява и „Мама, татко и аз №2“, последвана от хита „Мандарини“ – с него се задържа повече от половин година в телевизионната класация на БНТ „Музикална чуднотека“. Дебютният албум „Гумени човечета“[3] излиза на 29 ноември 1993 г. В края на 1994 г. излиза първи винилов макси сингъл: „All Right, Baby“, а през следващата година и вторият – „Jump in the river“, издаден от италианската фирма „New Meal Power“ и пуснат на пазара в България и Италия. Хитът заема 18-то място в в една денс класация. На 21.07.1995 г. печели голямата награда на фестивала „Синята перла на Ровин“ в Хърватия.

През 1996 г. е поканен като гост-изпълнител на фестивала „Синята перла на Ровин“ в Хърватия и отново печели „Голямата награда“ и награда за най-добро сценично поведение с песента „Боксьорът“. През 1996 г. Влади Ампов издава втория си албум – „Зелен хайвер“. Компанията „Toco Int.“ издава третият му макси сингъл носи името „Emotion“, който излиза през 1997 г., включва четири ремикса на песента (песента е включена в сборни танцови албуми в Гърция, Румъния и Полша). Следва четвърти макси сингъл: „Глад“ през 1999 г. Третият му албум се казва „6 е по-добре“ и включва хита „Пачанга“. През 1999 г. написва музиката за първия електронен мюзикъл в България „Токов удар“, която излиза на пазара под формата на саундтрак. „Глава“ е името на петия макси сингъл, съдържащ песните „Глава“, „Белите гълъби“ и „Белите гълъби“ (боа микс). Четвъртият албум на Графа се казва „Давам всичко за теб“ и излиза на пазара през ноември 2001 г., издаден и съпродуциран от Joker Media. През декември 2001 г. Графа печели награда за най-добър текст на песента „Давам всичко за теб“ на годишните награди на „Мело ТВ Мания“ – БНТ. На наградите на BG Radio, които се провеждат на 3 март 2001 г. е номиниран в три категории: за изпълнител, албум („Давам всичко за теб“) и за текст на едноименната песен и получава наградата за текст. Поредно признание е и номинирането му за изпълнител на годишните музикални награди на телевизия „ММ“ за 2001 г. Песента „Имаш“ е била 2 седмици на първо място в „Българския Топ 100“. През 2002 г. излиза сингълът „Секс за пари“. Той носи на Графа номинацията на годишните музикални награди на телевизия „ММ“ за изпълнител. През април 2003 г. излиза сингълът „Искам те“, който държи върха на националната класация БГ Топ 100 8 поредни седмици.

 От юни 2003 г. на българския музикален пазар е 5-ият мултимедиен албум на Влади Ампов – Графа – „Искам те“. Седем седмици поред едноименният сингъл от него държи върха в Българския Топ 100. Песента спечели наградата за БГ текст на годишните музикални награди на БГ радио за 2003 г., донесе на Графа приза за БГ изпълнител, а албумът „Искам те“ става албум на 2003 г. според музикалната телевизия ММ. В него са използвани уникални семпли и бийтове, направени в неговото студио. Графа е автор на музиката, аранжиментите и текстовете.

Нова година сред лукс и разкош предлага Албена

През декември 2004 г. е ред на албума „Ако има рай“. Освен едноименната песен „Ако има рай“, която се задържа 14 седмици на върха в националната класация БГ Топ 100, той включва още 2 нови сингъла – дует на Графа с Мария Илиева в „Крадена любов“, както и сингъл с участието на Теодосий Спасов в стил World Music. Песента носи заглавието „Обичам“. Специално за своите фенове Графа включва в албума и бонус трак с Black Coffee Mix версия на парчето „Ако има Рай“. Както може да се очаква, музиката, текстовете и аранжимента на почти всички сингъли са на Влади Ампов, с изключение на три текста, написани съвместно с известния му баща Кирил Ампов – „Влюбени сълзи“, „Крадена любов“, „Грях“. Албумът е резултат на почти 10-годишна работа на Графа. От толкова години е и най-старата балада, включена в албума – „Грях“ (1996г).

През 2008 г. Графа създава собствена продуцентска компания „Монте Мюзик“, която работи изключително с български музиканти и изпълнители. Графа пише сингли и за някои от най–харесваните български изпълнители, между които Руши Видинлиев (”Хотел **“ – станала №1 в БГ Тfj 100, „БГ ТВ“), Любо Киров („Отново вярвам“), БУБА („Напред-назад“), Мария Илиева („Идваш към мен“, „Минало“), Петър Антонов („5.45 АМ“), Маги Джанаварова и Нора Караиванова („Колко струваш“), Николай Манолов („Как го правиш“).

Графа прави още една много успешна дуетна песен с Мария Илиева – “Чуваш ли ме”, която излиза през 2008 г. и клипът към нея се завърта по MTV.

Издава още няколко сингъла и албума.

Дискография:

 • 1993 — “Гумени човечета”

 • 1996 — “Зелен хайвер”

 • 1998 — “6 е по-добре”

 • 1999 — “Токов удар” (саундтрак към мюзикъл)

 • 2001 — “Давам всичко за теб”

 • 2003 — “Секс за пари” (сингъл)

 • 2003 — “Искам те” (сингъл)

 • 2003 — “Искам те” (албум)

 • 2004 — “Ако има рай”

 • 2004 — “Слънце в очите ти” (саундтрак към сериала “Морска сол”)

 • 2006 — “Честно в очи”

 • 2008 — “Най-големите хитове на Графа”

Награди:

1995 – голямата награда на фестивала Синята перла на Ровин в Хърватска

1996 – награда за сценично поведение

2001 – награда за най-добър текст на песента “Давам всичко за теб” на годишните награди на МелоТВ Мания – БНТ.

2003 – “Искам те” – наградата за БГ текст на годишните музикални награди на БГ Радио

2003 – БГ изпълнител

2003 – “Искам те” – албум на годината

2006 – Изпълнител на годината на годишните награди на БГ радио и телевизия ММ и приза БГ композитор

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *