Водещи новини Каварна Култура

Уникален концерт на „Теодосий Спасов Трио“ на бутиков фестивал в Камен бряг

За трета поредна година инициативата “Джаз на село” събра почитателите на джаза от цялата страна.  В първата вечер на сцената в село Камен бряг свириха Аюне Суле от Гана с Александър Даниел и Росен Захариев, Веселин Веселинов-Еко и Милен Кукошаров със Стоян Янкулов – Стунджи.

През втората фестивална вечер многобройната публика имаше възможност да се наслади на уникален концерт на триото на виртуозния изпълнител на кавала Теодосий Спасов с участието на Християн Цвятков – китара, и Пейо Пеев – гъдулка.

Самият Теодосий Спасов определи “Джаз на село” като бутиков фестивал.

Стана ясно, че още в началото на концерта от влагата се е счупила дъската на гъдулката на Пейо Пеев. Това обаче не попречи на музиканта. Напротив, той завладя публиката с виртуозни изпълнения само на две струни.

Присъстващите бурно аплодираха изпълненията на триото, което неколкократно се наложи да прекъсне прибирането на инструментите и отново да свири за жадната за още прекрасен етно джаз публика. Най-емоционалните пък играха ръченица и извиха хоро пред сцената.

Музикалните джаз вечери се организират със съдействието на Община Каварна, съвместно с народно читалище “Г. С. Раковски – 1941“ и сдружение “Еко Норд”.

Главният организатор е именитият фотограф Юри Чарийски, който живее и работи във Виена. Той успява да осъществи бутиковия фестивал, благодарение на познанствата, които има в средите на джаз музиката.  Така за трета година местните хора и гостите на малкото крайморското селце имат възможност да се докоснат до творчеството на  световно известни музиканти.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *